Author Archives: admin

Plantjesmarkt 2021 en uitzwaaien oud bestuursleden

Zaterdag 15 mei 2021 vond de plantjesmarkt 2021 plaats. Het was niet directe een stralende voorjaarsdag, maar de overkapping van het clubhuis bood voldoende droge gelegenheid om het ruime aanbod aan groenten- en kruidenplantjes, sierplanten, bessenstruiken en zaden aan te bieden.

Kijk voor meer informatie, foto’s, en voor het uitzwaaien van oud bestuurdsleden, pagina Plantjesmarkt 2021 dankzij sponsor Kwekerij Gitzels groot succes!

Tomaten kweken

Er zijn nogal wat mensen in de vereniging die tomaten kweken, al dan niet met wisselend succes. Zorg ervoor dat ze een afdakje krijgen, want ze hebben een hekel aan regenwater op hun kop. De tomatenplant is familie van de aardappel dus pas op dat je geen tomaat plant op de plek waar het jaar daarvoor aardappelen hebben gestaan. Voor meer informatie zie pagina Tomaten kweken onder menu Weetjes

Wateroverlast

Van het bestuur; Een van de veel gehoorde klachten op de tuin is wel de volgende;
“Wat moet ik doen om van al die plassen water op mijn tuin af te komen?” Dat wordt uitgelegd op de pagina Wateroverlast onder menu Weetjes.

Compostgroep

Dag Allemaal,

We zijn weer begonnen. Wie zijn wij? De compostgroep: André, Karin, Lisa, Robbie en Annemieke. Alweer voor het 3e jaar. Zie ook de pagina Composthoek voor meer foto’s en uitleg.

Twee zaterdagen nu hebben we als groep vol energie een frisse start gemaakt met ons werk, alle composthopen gedraaid Én ontdekt dat we al heel wat mooie compost konden verzamelen. We hebben inmiddels ook het hele terrein opgeschoond. Per ongeluk een klein egeltje ? gestoord in zijn winterslaap, hij lag lekker te slapen in een van de achterste hopen. Vlug terug gelegd, maar inmiddels heeft hij ander plekje gevonden.

Verse compost

Wil je meer weten, ga dan naar de pagina Composthoek

Hartelijke groeten,
Annemiek