Plantjesdag 2019

Vandaag was het zo ver. Plantjesdag 2019 op de Kromme Elleboog.

Joop van Tol zwengelde dit aan op zijn eerste bestuursvergadering. Helaas is Joop kort daarna overleden. Maar ik weet zeker dat hij trots geweest zou zijn op wat er vandaag plaatsvond.

Hans Stekelenburg van de Tuincommissie en zijn vrouw Sina hebben zich over deze dag ontfermt, bijgestaan door Wim Sijmons die voor de koffie en de thee en hand en spandiensten beschikbaar was. Om 8.00 uur waren deze mensen al op de tuin om de nodige voorbereidingen te treffen. Cake en gebak en snoep voor ieder was georganiseerd door Sina. Hans zette alle planten vast klaar en Simons had extra lekkere koffie.

Om 9 uur stonden er al mensen klaar om de eerste plantjes te bemachtigen. Er was van alles wat. Groenteplantjes, maar ook tomaat, aubergine, kruidenplantjes, gratis tulpenbollen. Het liep gestaag door tot plm 11.30 toen was nagenoeg alles verkocht. Het was gezellig, maar het kan nog gezelliger. Ik hoop dat er volgend jaar nog meer mensen plantjes komen kopen, ruilen of gewoon ter verkoop aanbieden. Maar wat ik ook hoop is dat er dan meer kinderen zijn, want al dat snoepgoed is niet zo goed voor een tuinder. Ik heb in ieder geval weer een aantal nieuwe mensen ontmoet waarvan ik niet wist dat ze ook op ons complex zaten. Ook daarom is zo’n gezellige plantjesdag een goed begin van het nieuwe tuinjaar. Ik hoop dat u volgend jaar ook een komt kijken.

Ben Braaksma