30 jaar volkstuin

aanbouw kantine 1_0002Op 14 mei 2016 vieren wij dat de volkstuinvereniging de kromme elleboog alweer 30 jaar bestaat. Al 30 jaar tuin plezier voor tuinders uit Risdam en Hoorn. Op de vereniging zitten een aantal tuinders al 30 jaar, die hebben dus een hoop mensen zien komen en gaan.

Eind december stond er een leuke stukje in de krant.
Mensen met een volkstuin leven langer.
Ik citeer: “Langer leven met een volkstuintje. Je leest het goed. Recent Brits onderzoek wijst het uit: werken in een volkstuintje is gezond. Niet alleen omdat je bezig bent in de open lucht, ook de inspanningen die je verricht zorgen voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Het schoffelen, plukken, harken, poten, wieden, knielen, spitten, snoeien, planten en bukken zorgt ongemerkt voor gezonde gymnastische bewegingen. En je weet ook nog eens wat je eet want je hebt de groenten en het fruit zelf geteeld.”

Wat kan ik hier nog aan toevoegen, behalve dat ik het er helemaal mee eens ben. Tuinieren is tegenwoordig ook hip, in de grote steden zijn er enorme wachtlijsten. In Hoorn is het allemaal wat minder, het is ons ook opgevallen dat heel veel mensen niet eens het bestaan van de volkstuin afweten. Hier willen wij graag verandering in brengen. Omdat wij 30 jaar bestaan en dat niet zomaar voorbij willen laten gaan organiseren wij in mei een open dag voor alle belangstellenden zodat iedereen eens ziet waar een volkstuinder zich nu mee bezig houdt. Voor veel mensen is hun volkstuin een grote liefde. Dus kom eens kijken op ons complex en wie weet slaat ook bij jou het tuinvirus toe.

Tijdens de open dag is er een plantjesmarkt, en aan lekkere hapjes en drankjes wordt gedacht.

Op de open dag komt een fotograaf om foto,s te maken, Lisa van Rawmoments , zij maakt ev foto,s van de kinderen of/en uw gezin, in een landelijke setting.

Monalisa good food is ook aanwezig met heerlijke gezonde taarten en groentensapjes.