Groenvoorziening in Hoorn

Ingestuurd door Ben Braaksma op 17 december 2018.

Afgelopen zaterdag 15 december 2018 om 13.00 uur ben ik samen met Ids Toxopeus bij de bijeenkomst van de gemeente Hoorn geweest om mee te praten over de groenvoorzieningen in Hoorn. Als moestuinder vond ik dat ik mogelijk wel een bijdrage kon leveren. De ontvangst was in het Clusius College. Aanwezig waren zo’n 30 ambtenaren van de gemeente, waaronder een aantal wethouders en plm. 70 inwoners uit Hoorn. Bij de inleiding kwamen wij te horen dat er al een enquête was geweest onder de bevolking van Hoorn en gehouden op diverse plekken in de stad. De uitvoering daarvan lag in handen van het Projectburae Cyber uit Bodegraven. 1800 enquête formulieren waren ingevuld en die dienden uiteindelijk als basis voor deze bijeenkomst. Het gaat in deze om het groen in de Stad. Groen dat al bestaat en groen dat nog komen moet. Groen in alle soorten van bomen tot bieslook en van parken tot voedselbos. Wat ik vooral goed vond is het feit dat de gemeente de relatie tussen voedsel en groen van belang acht. Daarom wil men ook in de stad en in de wijken bomen planten als appel en peer, noten en pruim enz. Ook voor ons tuinders is deze houding van de gemeente van belang. Dat kan betekenen dat zij niet zo snel huizen willen gaan bouwen daar waar het al groen is en daar valt de Kromme Elleboog ook onder. Dat betekent meer zekerheid voor ons hobbytuinders. Er waren in totaal zo’n twaalf onderwerpen onderverdeeld in 6 groepen. In twee groepen moest je mee doen. Alle 100 mensen werden dus verdeeld zodat je een evenredig deel in elke soort groep had. Zo’n groepssessie duurde ongeveer 45 minuten. Daar konden wij onze meningen en ideeën kwijt. Er werd door de aanwezigen seriues gewerkt en er werden door de ambtenaren goede vragen gesteld. Ondanks dat zij goede vragen stelden hebben de ambetnaren toch ook nog wel het een en ander geleerd denk ik. Ook kretiek kwam ter sprake over de manier en de wijze waarop nu het groen beheert wordt. Alle punten zijn samengevat en worden meegenomen en uiteindelijk verwerkt door bureau Cyber. Begin volgend jaar komen alle mensen nog een keer bijeen om de uitkomst van het rapport te bespreken en dan wordt het aan de Gemeenteraad voorgelegd.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.